Humor dag 4

Ett par ~20 kollar på Pocket Shop-skylten en bit ifrån.
Tjejen: Pocket shop.. Vem fan vill köpa fickor?!

Pausunderhållning ;-)

Hej hopp. Nu drar jag till skogs ett par dar. Det är dags för PLkursSportlov! :D Men för att ni inte ska sakna mig ger jag er lite musik att lyssna på under tiden!

Sylvia's mother says "Sylvia's busy"
"Too busy to come to the phone"
Sylvia's mother says "Sylvia's tryin'"
 "To start a new life of her own"
Sylvia's mother says "Sylvia's happy"
 "So why don't you leave her alone?"

CHORUS
And the operator says "40 cents more for the next 3 minutes"
Ple-ease Mrs. Avery, I just gotta talk to her I'll only keep her a while
Please Mrs. Avery, I just wanna tell 'er goodbye

Sylvia's mother says "Sylvia's packin'"
 "She's gonna be leavin' today"
Sylvia's mother says "Sylvia's marryin' "
 "A fella down Galveston way"
 Sylvia's mother says "Please don't say nothin'"
 "To make her start cryin' and stay"

 CHORUS

Sylvia's mother says "Sylvia's hurryin' "
 "She's catchin' the nine o'clock train"
Sylvia's mother says "Take your umbrella"
 "cause Sylvie, it's startin' to rain"
And Sylvia's mother says "thank you for callin'"
 "And, sir, won't you call back again?"

CHORUS

 Tell her goodbye

FADE

Please
Tell her goodbye



Tänka, tänka, tänka...

Okej, skulle velat skriva något djupt och eftertänksamt just nu. Men alla kan ju läsa, så jag hoppat det idag. Sjukt jobbigt. Skulle behöva bolla lite med någon. Finns bara en rätt person, men denne sover antagligen nu. :( Jag vet varken in eller ut. Det är läskigt att inte ha full kontroll över allt. Men det är väl bara till att glida med och hoppas på att det blir bra i fortsättningen också.



Det känns lite som: vill man veta vad som finns i kryptexen och riskera att den går sönder, eller ska man bara ha den i fickan och hoppas på att det står något bra på papyrusarket innuti? Oavsett vill man ju inte bli av med meddelandet, så det kan vara dumt att försöka innan man är hundra säker på lösenordet... Eller? Vågar man riskera meddelandet innanför för att man är lite nyfiken och laddad på att ta reda på hemligheten? Men vill ju som sagt inte att innehållet ska försvinna...


Kurser för män 2009

Folkhögskolan fristående kurser för män HT- 09

Kurs 1
Hur man fyller på ispåsar
Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.
950:-

Kurs 2
WC-papper. Är det sant att toalettpappret växer ifrån pappershållaren?
Diskussionsgrupp
1500:-

Kurs 3
Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan urinering? Och hur lägga ner den igen efter urinering?
Mycket praktiska övningar
2000:-

Kurs 4
Efter middagen: Flyger de smutsiga tallrikarna själva till diskhon?
Lösningar och exempel på videoband.
2500:-

Kurs 5
Lär dig att hitta saker, börja med att ställa de på de rätta platserna istället för att gapa och vända hela lägenheten upp och ner.
Öppet forum
1900:-

Kurs 6
Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa
Bilder och ljudband
4000:- begränsade platser!!

 Kurs 7

Våga fråga efter vägen när du inte hittar
Berättelser ur verkliga livet.
1500:-

Kurs 8
Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen?
Körsimulator
7500:- obegränsat antal.

Kurs 9
Lär dig skillnaden på fru och mamma
Rollspel
1900:-

 Kurs 10
 Hur man lär sig att älska shopping?
Andningsteknik, meditation samt mental träning.
500:-
Alla anmälningar är bindande obegränsat antal.


Skicka vidare till kvinnor som vill ha något att le åt och till män som kan ta detta.

Det är alltid kul att få mail som är roliga! Tack Bettan! Så, nej jag skickade inte vidare. Det hamnade här istället! ;-)

Okej, jag ljög. Mailade visst lite folk. Men bara sånna som tycker om konstiga mail! Dessutom tog jag bort alla > och alla FW:RE:FW:

Kök, möss och diskmaskiner!

Jag ver hemma i helgen, hemma på Gilwell. Jag skulle ju nästan kunna bo i ett låst skåp. Då skulle vi vara två året-runt-boende! Jag och köksassistenten :D

Stod i köket för ALU tredelad tillsammans med pappa och Limpan. Underbarta att få hänga lite med pappa. Det händer ju ganska sällan annars. Men nu var det två intensiva dygn. Så, vad gjorde jag då. Skalade fem kilo lök, 15 kilo potatis, kokade massa kaffe och massa the. Diskade, torkade av ytor och bord. Bakade semlor. Plockade tillbaka saker i skåpen efter disk. Plockade fram sakerna igen när det var dags för en ny måltid. Fångade en mus! Man ska gillra fällan med choklad om man vill fånga saker :D Den var stor dessutom och fet. Svansen var som mitt pekfinger. Tre-fyra cm tjock. Jag är ganska nöjd med den insatsen. En mus färre i köket!

Men det bästa var när det smög in folk och kramade mig i köket. Annie och Bruse kom in och kramades med mig. Annie tom pussade mig! :D När jag satt där med potatisen och inte såg något slut kom någon uppsmygande bakom mig. Tänk att så lite kan göra så mycket!

Och Latinobjörnen som bara gav en blick och log. Som man kunde hoppa på utanför köket och kramas. Det är ju bara att inse att jag inte överlever utan kramar! Tack!

Något annat som gör mycket är alla som tackar så mycket för god mat. Det stärker egot. Även om jag inte gjorde så mycket åt själva tillagningen eller kryddningen, tar man del av äran. Det är ju en teaminsats. Kökspatrullen hade lyckats.

Dessutom lekte jag tomte på igår förmiddag. Plockade i förrådet och tog fram materiel till PL-kursen som kommer nu. Tömde lyktor och förundrades över hur mycket som händer i förrådet n'är vi vet att ingen har den officiella nyckeln dit. Den har varit i säkert förvar sen julkursen, men ändå hade det hänt saker i förrådet... Spännande. Jag förstår inte riktigt.

Det jag tar med mig från helgen ä att man inte ska underskatta kökets arbete och man ska inte komma och störa hela tiden. Eller snarare får man förstå om man inte får full fokus när man väl dyker upp. All disk vill komma till luckan så snart som möjligt. Köket vill ha koll på tider. Informera köket och kramas gärma med dem!

Och: Underskatta inte din bäste vän - diskmaskinen!



Underbar kväll!

Började med att det flöt på idag. Allt. Sov för länge. Eller ja, somnade till filmen jag kollade på. Försov mig. Ringde hit min stackars kompis som väntade i gamla stan. Vi planerade massor och var duktiga. Löste saker och spelade lite. Fick skjuts till scouterna. Handlade fika på vägen! Kom i god tid. Hade ett bra föräldramöte. Löste bidragstjafset. Plockade i ordning.

Sen fick jag en riktigt bra överraskning. Så underbart. :D Kvällen blev liksom magisk! Kommer vara glad i flera dagar nu! Att det finns folk som är så bra trodde jag inte. Tack för att du gjorde min kväll! :*


40 * 25 meter! :D

Igår var en sån bra dag! vaknade relativt i tid, fixade och donade mad saker. Snackade en del på FB ;-) Haha! Sen drog jag in och skulle simma på Forsgrénska vid Medis. Eftersom jag inte ofta rör mig så mycket tänkte jag att jag skulle simma ett tag, tills jag var lagom sliten. Så jag bytte om och duschade, som man ska. Gick ner för den snorhala. livsfarliga trappan och klev ner i bassängen. Skaffade mig med ens ovänner - medelålders kvinnor som bara lallade runt och inte verkade ta det seriöst alls. Simmade om dem ett par gånger och sen fick jag onda ögat vill jag lova. Simmade och simmade. Efter 20 längder stannade jag upp någon minut - jag var lite trött. Men jag kunde ju inte ge upp då! Så åtta längder till. Sen två längder på rygg, men nacken sa emot så det blev på magen igen. Då had jag passerat trettio och skulle helst gett upp - men snart hade jag ju simmat 40 längder. Skönt! Efter de sista längderna nä'r jag väl uppnått 40 längder funderade jag ett ögonblick på om jag inte skulle ta tio till, då hade jag varit halvvägs till hunhdra! Sen skulle det ju aldrig ta stopp. Vilken tur att jag har spärrar!

Så istället för att ta mig vatten över huvudet gav jag upp och besökte bastun på vägen ut. Först då började jag reflektera över hur långt jag simmat... Men jag trodde jag hade fel i mitt huvud när jag kom fram till 1 000 meter. Jag mötte i omklädningsrummet Filippa som är både smart, läst natur och nu pluggar på KTH. Var ju tvungen att fråga henne. Och jo, en kilometer. Helt otroligt! Duktiga jag! :-D

Sen hade jag en middagsdejt :-D I like a lot!

Ukulelen var sjukt kul senare på kvällen. SKönt att komma igång igen! Det är härligt när det flyter och ackorden trillar på utan vidare eftertanke. Sjukt kul!

Så efter en bra dag pratade jag i telefon i en och en halv timme. Det var mysigt. :-) Kollade på Sex and the city, men somnade en bit in. Skönt avslut på en bra dag!

Helt klart bästa filmen på länge!


Roliga bilder!

Slösurfade lite och hamnade på Hamsterpaj. Hittade roliga bilder som jag tänkte dela mad mig av. Lite olika teman men de är ganska underhållande! :-)



Och slutligen, hur många ansikten hittar du?






Vår i luften!

Var ute på balkongen nyss. Solen skiner! Det är så underbart! Snart kommer våren! Jag ser fram emot det. Vill inte ha fler gråa dagar. Vill sitta i en park och njuta av värmen och höra fåglarnas sång. Det var inte så länge sen vi var där, men tiden går sjukt fort. Snart ska vi grilla ute med massa trevlgit folk. Snart... Någon månad kvar innan det blir varmt på riktigt. Vill kunna gå hemifrån utan tjocka jackor och mössa. Vill vakna och det är ljust ute. Men snart är våren här!

Nu ska jag springa till tunnelbanan så jag kanske hinner i tid till skolan... Med vår i sinnet önskar jag dig en bra dag!

Beach 2009?

Idag simmade jag med mina scouter. När de simmat sina 200 meter och kilat till äventyrsdelen kunde jag simma! Simmade 500m. Kändes bra. Tufft, men det var ju ett bra tag sen jag simmade sist. Borde göra det mer regelbundet. Men med lite tur får jag hjälp av en riktigt söt kille så jag kommer i form och blir snygg(are). Så jag kanske ser bra ut på stranden i sommar! ;-) Sen är det bara blekheten att jobba på :P

Dock är träningsvärk imorgon ett faktum..  Får utvärdera då! :D

Puss å kram!

Melodifestival och besvikelse...

Hamnade i goda vänners lag för att beskåda första deltävlingen. Trevligt, sen drog tävlingen igång. Var ska jag börja? Petra Mede... På allvar... Vem är ansvarig för att utsätta hela svenska folket för henne? Sarkasmer och hon tror att hon är roligt? Ge oss Luuk tillbaka! Och pausgrejjen... Allvarligt. Måste de väga upp förra årets succé med skit så folk ska koll nästa år eller? Björn - Jag älskar dig! Och ja, det var bättre förr!

Bidragen var bra. De flesta helt okej. Söta pojkar, snygga pojkar, skön musik och spännande outfits! Shirley Clamp med föööör hög slits, Nina Söderquist med tuffa kläder och Jonathan Fagerlund. OMG, Jonathan gjorde min kväll. Sötast i Sverige! Synd att han bara är nittia.. Men det var något fint att titta på i alla fall. Trist att han inte kom vidare...

Sen kommer ett helt eget kapitel. Caroline Af Ugglas. På riktigt. Att hon ens kom med från början gör mig förvirrad. När hon dessutom tillhörde topp fem efter folkets röstning blir jag rädd. Att hon inte gick vidare till duellen trodde jag skulle rädda kvällen, men icke. Hon hamnade vidare till andra chansen utan att duellera... Vem har hon legat med egentligen? På allvar. Jag är rädd... Alltid onöjd efter melodifestivalen. Det är väl typiskt svenskt... Men nu måste man ju se de andra programmen - även om det bli i repris på webben.

Som avslutning ger jag er en bild av den snygge, (lite för) unge Jonathan Fagerlund (från SVTs hemsida)




Offentlig dagbok

Jepp, det är ju precis vad jag håller på med. Lämnar ut livet på webben. Försöker vara kryptisk, men rätt människor ser igenom. Sånt som skulle kunna gömmas i en låst liten rosa bok i ett nattygsbord hamnar fritt för alla att läsa. Alla som är intresserade. Ibland vill man i text få ur sig saker. Men då gäller det att vara kryptisk nog... Nämna namn gör man ju inte. Det är läskigt. Men men, smällar man får ta. Det var ju inget jobbigt eller hemskt i vilket fall. Tycker om dig, trots att jag blev rödare än brandbilen :P




Dagens musik:

Tänkte på en anna låt, men den fanns inte på youtube.. Då får det bli en liknande låt i samma anda med samma artist :D



Reflektion eller nåt...

Det är mycket nu, som vanligt fast lite värre. Det värsta är att jag vet om det men inte gör något vettigt åt det. Försöker strukturera upp allt, men så fort jag tror jag landat lite kommer ett arg mail, eller massa telefonsamtal om saker jag måste lösa helst nyss. Alla ska dessutom ha koll på mig. Ni bryr er, men ifrågasätt inte om det inte är helt nödvändigt!

Med hemmaplan funkar det bra. Ses inte så ofta eller länge. Undra om det beror på det? Men just nu letar jag extra aktivt efter ett eget boende. Har en underbar människa som kan tänka sig att dela en trea med mig. Har du någon på lager kan du väl säga till!

Dessutom har jag fått krupp på statusen på fb. Man skulle kunna lämna ut hela livet där, vilker jag flitigt gjort. Men vad ger det? Undrar folk kan de ju aktivera sig och kolla av? Man kan skriva kul saker eller personliga saker. Men jag vet inte om jag vill att alla kompisarna ska veta allt. Men statusen är ju till för alla på vännerlistan. Jag förstår inte, men nu ska jag ha den status jag har så får vi se hur lång tid det tar innan jag faller tillbaka till att lämna ut hela mitt liv igen..

Puss och snöstorm!

Legenden som gjorde intryck

Världen krymper. Man hittar ny musik och fastnar för nya artister. Sen hittar man grejer om det nya överallt. Såg på FB att Buddy Holly dog för 50år och en dag sen. Det visste jag inte. Visste inte mycket alls om honom, så jag gör som alla som inte vet något gör. Jag googlade! Detta fann jag på Wikipedia:

____________________________________________________________________________________________________


Buddy Holly, egentligen Charles Hardin Holley, född 7 september 1936 i Lubbock, Texas, USA, död 3 februari 1959 i flygolycka ovanför Mason City, Iowa, USA, amerikansk rockartist, gitarrist och sångare. Buddy Holly spelade rock'n'roll under bara två år, men rikligheten i hans inspelade material gjorde ett bestående intryck på populärmusiken. Inte minst The Beatles hade Buddy Holly som stor inspirationskälla. Det faktum att Hollys grupp (the Crickets) hade ett insektsnamn (syrsorna) ska ha inspirerat Liverpoolgruppen till att ta världens mest bekanta popgruppsnamn. Även om det endast var deras cover på "Words of Love" som gavs ut officiellt med the Beatles på skiva under 1960-talet finns numera även Buddy Holly-låtarna "That'll Be the Day", "Crying, Wainting, Hoping" och "Mailman, Bring Me No More Blues" i inspelningar med gruppen utgivna på CD.

Holly var en innovatör som själv skrev sitt material och var bland de första som utnyttjade avancerad studioteknik med dubbelinspelning. Hans kompband, The Crickets, var pionjärer beträffande sättningen med två gitarrer, bas och trummor. Några klassiska Holly-låtar är "Oh Boy!", "That'll Be the Day", "Maybe Baby" (samtliga tre utgivna som singlar under namnet The Crickets, av kontraktsskäl), "It's So Easy", "Peggy Sue" och "Rave On".

Han omkom i en flygkrasch tillsammans med Ritchie Valens, J.P. "The Big Bopper" Richardson och flygplanets pilot Roger Peterson. Olyckan har senare omsjungits av bland andra Don McLean som "The Day the Music Died" i dennes låt "American Pie" från 1971, som Madonna i en coverversion hade en hit med år 2000. Även på svenska har Buddy Holly besjungits; 1980 av Gyllene Tider, i "Ska vi älska, så ska vi älska till Buddy Holly".
___________________________________________________________________________________________________

Vill du oxå läsa ytterligare om Buddy Holly finns det en hel del mer på: http://en.wikipedia.org/wiki/Buddy_Holly



What is love?

vad är kärlek?
när det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka
när du fnissar som en liten flicka
när man känner något man can't deny, when the eagles fly over mountain high
när all oro är som bortblåst och försvunnen,
när Simba återvänder i lejonkungen
när man bara drar replik för att slippa krångla, min pappa är rik vill du hångla
om man spärrar upp sina ögon och tittar bak med huvet ut,
då ser man galen ut.
det hör egentligen inte hit att höra, det är bara en grej man kan göra
när jag dansat med elin en sommarnatt lång.
och vi satt på en parkbänk, jag var kär hon drack rom.
när elin sa att jag var den vackraste som finns, såg in i mina ögon och kräktes på mina jeans
våga styr som en kapten, våga fall som ett löv, våga chansa och se hur det går
vad är fegt? vad är mod? what is love? baby don't hurt me, don't hurt me no more.


Björn Gustafssons dikt om kärlek. Helt underbart!

Men det är ju sant till viss del. Men kärlek kan vara så mycket mer och så brett. Pirret i magen när man får ett sms, även om det bara innehåller två ord eller en glad gubbe. Att få ett enda tecken på att man finns. Att man är sedd. Även inte kärlek-kärlek. Kärleken är att vitt bergepp. Så får ni, fastän många, plats i mitt hjärta!

Jag tänker på dig väldigt oftast! (Alltså mer ofta än ofta :P ) Men jag vill inte skrämmas. Jag vill bara finnas och att du ska se mig. Du gör mig glad, mitt i kaoset och alla måsten. :-)




Gör, gör, gör... Varför har du inte gjort???

Men allvarligt. Många bollar i luften - det kan man verkligen säga. Men när allt kräver sjukt mycket... Man kan inte stoppa x2000 genom att sätta ner fötterna och försöka bromsa. Hur fan kommer jag ur det här? Kommer inte gå in i väggen, det är töntigt. Jag ska genom kaklet innan jag är klar. Hinner ju knappt med skolan. På riktigt. Jag är rädd. Jag kan inte prioritera. Och när jag väl prioriterar det jag som ör bäst får jag skit för det i alla fall. Min kalender på skrivbordet har två vita dagar - resten äv blåa (läs uppbokade på riktigt, helst med massa saker som krockar....) Och på de få vita (tomma, inte en sak planerat) dagarna ska jag plugga och fixa och maila och reka och packa och prata i telefon med massa folk och det tar aldrig slut. När någon ringer och säger: "vi borde" betyder det att jag måste. Bitter? Nej, inte alls. Men håller jag till påsk ör jag sjukt imponerad av folket omkring mig. Utan er skulle jag vara ägd för länge sen. Tack för att ni stöttar upp och lyssnar på skitsnack!

Så träffande, men du skulle aldrig förstå...

Du får inte knacka på min dörr
Om du inte är beredd att komma in
Du får inte göra om mitt namn och börja kalla mig för din
Du får inte vandra på min väg
Utan att visa mig ditt mål
Och inte stjäla av min godhet för att fylla upp ditt hål

Du får inte riva mina murar
Som jag omsorgsfullt har byggt
Om du inte skyddar mina drömmar så att jag kan somna tryggt
Du får inte ha mig som en dröm
När jag vill vara din verklighet
Du får inte säga att du hoppas om du inte tror du vet

Men du får ta den tid du behöver
För att förstå vad det är du vill
Du får be en bön att tiden du behöver räcker till
Och du få samla dina tankar
Så att två själar kan få ro
Så allting som vi lovade oss själva kan få gro

Och du får inte andas på min panna
Och inte få mig falla mer
Om du inte sen kan stå för all den oreda du ger
Och du får inte rör vid mitt hjärta
Som om allt var uppenbart
Men jag önskar inget hellre än att du göra allting mot mig snart
-Sonja Aldén, Du får inte





Sjukt bra låt!

Hej alla kära läsare! :P

Men jag hörde en låt igår som var dju och matchade rätt bra in på hela grejjen. Men nu hinner jag inte skriva in text och video, så tillsvidare länkar jag till någon som redan lyckats. Väntar du lite kommer den den snart här också!

Kramar!

http://mammagnu.spaces.live.com/blog/cns!E916C77686C18B28!2071.entry?sa=520613499