Hur man skapar ett nytt parti

 

Vad gör man först?

Jo, man går ut och hintar om att det kanske kommer att ske. Gärna lite hotande, så att de andra partierna blir lite rädda. Få hjälp av media att undersöka om folket skulle rösta på ett sådant parti. I värsta fall måste man även gå ut med vem som är det ”kända ansiktet” i det blivande partiet. (Återkommer till ”kända ansiktet” senare.)

 

Andra steget

Höjdarna måste finnas och matchas ihop. Man behöver ett par olika typer för att ett parti ska lyckas. Som när man ska laga en god soppa, så behöver man lagom av olika kryddor. Det får inte bli för salt eller för sött! Man behöver följande:

 

Känt ansikte: Gärna någon som inte är helt omtyckt i sitt gamla parti. Någon med ganska radikala åsikter inom det område det nya partiet skall ha sina hjärtefrågor. Gärna väljer man då någon som har misslyckats ett par gånger, så att denne kan få tro att den lyckas i alla fall en gång under sin politiska karriär.

 

Basun: Någon som basunerar ut sina åsikter, utan att lyssna på någon annan. Personen ska ha uppfattningen: ”Jag är rätt, ni är fel!” Lite så att det har ju funkat att hämningslöst skrika ut sina åsikter och på så vis få med sig folket, kolla bara på t ex Hitler. Inte för att personen ska bli nästa Hitler, utan för att man behöver någon som i alla väder skriker ut vad han/hon tror att partiet står för.

 

Invandrare: Man behöver också en invandrare som anser sig vara orättvist behandlad av antingen systemet eller landet i sin helhet. På så vis kan man även få invandrarnas röster. Bort med rasismen och alla är lika mycket värda… Ett måste om man ens vill försöka komma in i Riksdagen.

 

Sjuk/fattig/annan det är synd om: För att få medlidande behöver man någon som kan få folks sympatier. Människan bör även vara relativt pratglad och bör tycka om att berätta hur synd det är om honom/henne.

 

Övertygande/lätt manipulativ: Den här människan ska ha visioner. Väldigt stora visioner. Idag Sverige, imorgon Europa och på torsdag världen. Människan bör även sitta på för höga tankar, både om sig själv och det nya partiet. På så vis kan han/hon lättare övertyga partimedlemmarna att det bara är ett steg i rätt riktning att fatta det där viktiga beslutet.

 

Tredje steget:

Bjud in till presskonferens! Alla ska få höra vad ni vill. Låt då i tur och ordning (se ordningen ovan) paritets ”grundare” presentera sig själva och vad partiet vill. Det kan inte misslyckas! Om man har fungerande mickar d.v.s.…

 Fjärde steget:

Inbilla folket att ni är värda att rösta på.

 Sen tog det stopp…

Upp som en sol och ner som en pannkaka!

Fast ni hade väl ganska roligt?

_________________________________________________________________________

Värt att notera att detta kom som en reaktion från min sida när Linda Rosing skulle starta parti innan förra valet... :P


Plugg och Winnerbäck

Ibland ställer jag mig frågan om det är värt energin att plugga. Jag vill verkligen bli klar och få min examen, men till vilket pris? Jag lär mig mer om mig själv men... Fick skit av min lärare idag. FÖr att jag inte hade gjort min uppgift ute i en skola. Men det kan ju bero på att jag inte fått tag på läraren - varken via telefon eller e-post. Felet på mailen upptäckte jag mitt i paniken i onsdags. Så det kanske inte var så konstigt att jag inte hörde något alls när mailen inte fungerade. Det värsta var att samtalet idag fick mig att känna mig som på högstadiet. Alla mina riktiga ursäkter och anledningar lät bara som hittepå...

Men nu sitter jag och försöker formulera 1800 ord till en underbart vacker text. Just nu har jag 269 typ... Inte riktigt så illa, men nästan. Jag tycker verkligen inte om hemtentor, men man kan ju tycka att jag borde vant mig nu. Det har jag inte. Konstigt att jag har massa rester? Nej, verkligen inte. Så med Winnerbäck i bakgrunden försöker jag skriva et tag till, än så länge kan jag ju nästan fokusera. Önska mig lycka till...

Rapporterar när det är klart - jag har ju tills sista lådan töms på onsdag på mig :P

Jag längtar till PL-kursen!

Dagens låt!

ABC <

Thomar Järvheden - Tjing

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/pURyDcSerTs&hl=sv&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/pURyDcSerTs&hl=sv&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>


Saknar avdelningen - men ändå inte...

Håller fortfarande på att vänja mig vid att inte vara uppbokad varje torsdag. Att inte ha en massa saker att göra som man knappt hinner med. Saknar att komma ner i lokalen och möta alla de underbara ungdomarna (man får ju inte säga ungarna...). Samtidigt som det är galet skönt att inte ha en fast bokad punkt i kalendern saknar jag det. Det är lite som att jag behöver det. Nu kommer jag hem på torsdagen och funderar på vad jag ska göra med en hel tom kväll. I våras var jag så nöjd över en tom kväll, men inte nu. Jag tror jag behöver den där strukturen. Jag är van vid att komma till lokalen och göra det jag är bra på, det jag tycker är roligt. Men jag får väl vänja mig. Sakta men säkert.

 

Jo, jag får min dos av scouting i alla fall. Även om den bantats ner brultat. Jag trivs i min kemikaliegröns skjorta och min mörkblå halsduk. Jag ser fram emot nästa helg när jag får ha skjorta på mig hela helgen!


Jag saknar mina Skogsmän.
Lycka till på scouternas natt!


 


Tankar om kvällen - tjejiga tankar...

Jag skickade ett mess för att säga god natt och hoppades någonstans att du inte somnat. Det vore ju bra att du sov när klockan faktiskt var halv ett, men lite egoistiskt höll jag tummarna för att så inte var fallet. Eftersom alla andra sov stängde jag av ljudet på telefonen och la den på magen. Tänkte att jag skulle hinna vara snabb och eventuellt skicka något gulligt tillbaka. Det förtjänar du. Men tiden gick - inte ens en leveransrapport. Nu, en halvtimme senare - hur förväntas jag reagera? Den första tanken är att du säkert sover. Men sen kommer tjejen i mig fram.

Tjejen som funderar lite för mycket och som ser enbart dåliga saker i att jag inte fått något svar. Har du gått och lagt dig utan att säga god natt? Första gången på över en vecka. Klart jag blir orolig. Jag vet att du var upptagen ikväll och jag förstår att det var viktigt. Ibland blir jag rädd. Och nej, det är inte coolt med brudar som har lågt självförtroende - men det känns inte riktigt som att du vågar prata med mig om allt. Vad tror du jag ska göra? Jag kommer inte fly. Den största risken är att jag kanske kan förstå och vara ett stöd. Det vill jag. Jag vill att du ska våga lita på mig fullt ut.

Jag själv är inte mästare på att öppna upp, men snart kan jag säga att det inte är ett problem. Inte till dig i alla fall. Jag övar och övar. Det går lättare och lättare.

Jag litar på dig. Jag tycker om dig.

Förresten - nu skriver jag här också :P

Säg till om jag ska ta bort det härifrån, men jag behövde få det ur systemet. Jag kunde ju inte precis ringa nu ikväll...


Lite kärlekssång såhär på kvällen är sällan fel...

Artist: Dr. Hook 
Title: A little bit more
------------------------------
When your body's had enough of me
And I'm layin' flat out on the floor
When you think I've loved you all I can
I'm gonna love you a little bit more

Come on over here and lay by my side
I've got to be touchin' you
Let me rub your tired shoulders
The way I used to do
Look into my eyes and give me that smile
The one that always turns me on
And let me take your hair down
Cause we're stayin' up to greet the sun.....

And when your body's had enough of me
And I'm layin' flat out on the floor
When you think I've loved you all I can
I'm gonna love you a little bit more

Got to say a few things that have been on my mind
And you know where my mind has been
I guess I learned my lessons
And now's the time to begin
So if you're feelin' allright and you're ready for me
I know that I'm ready for you
We better get it on now
Cause we got a whole life to live through.....

And when your body's had enough of me
And I'm layin' flat on the floor
When you think I've loved you all I can
I'm gonna love you a little bit more

And when your body's had enough of me
And I'm layin' flat out on the floor......

Konstaterande...

... jag är en känslomänniska. Försökte googla utan att få något vettigt resultat som förklarar. Är jag arg blir jag jättearg, är jag ledsen är jag ledsen, besviken, glad osv... Jag vet inte, men de flesta dåliga känslorna går via arg, tilla jag landar lite. Numera går det fortare att landa än tidigare. Mycket hård träning. Det knepiga är att det är svårt att öppna upp och sätta ord på känslorna. De är så många. Orden gör dem inte rätt heller. Eller det gör de nog, men jag är så rädd att säga fel.. Rädd att bli dömd kanske, jag vet inte. Men där tränar jag mycket och sakta går det framåt.

Snart måste jag träna igen. Men jag msåte få skriva av mig lite först. Drog just ett mess. Måste prata med honom om det. Annars exploderar jag snart. Nu väntar jag bara på svar. Jo, det händer mycket just nu. Massor om jag inte ska ta i i underkant. En del bra saker och en del mer... intressanta.. saker. Däremot ska det inte hamna på mig. Jag är oskyldig. Jag vill inte bli bemött på det sättet jag blev bemött igår. Pojkar på styva linan med nonchalant attityd köper jag inte. Inte en chans. Du skapade en situation där jag tvingades till en roll jag inte ville ha. Inte alls. Du är bra egentligen, sjukt bra. Nu ska jag bara ta mig samman och prata med dig om det. Jag vet att det kommer vara svårt, men jag vet oxå att du kommer hjälpa mig på vägen.