Sluta jiddra!

Här går man. Inte Herr Gårman. På allvar. Gör något vettigare med tid och pengar.

Utveckling kommer...

Snö och Elli njuter!

Igår på vägen hem såg jag alla som vantrivdes något fruktansvärt i snöstormen, men inte Elli... Själv stod jag och smålog och planerade hur jag skulle hem och byta om för att sedan enligt min årliga tradition göra den första snöängeln och rulla runt i snön. Helt otroligt.



Så tänkt och gjort. Hem och bytte om. Sedan gick jag upp i skogen så ingen skulle se mig och tro att jag var helt fläng i huvudet. Resutlatet blev detta; årets första ängel!



Sen på vägen tillbaka blev det ett gäng kullerbyttor och ett tappert försök till en snögubbe!



Leende lämnade jag mitt snöiga äventyr på egen hand och gick för att handla, i full utomhusutrustning!

Jag älskar snö!
Och att kunna släppa det stela som tillhör vuxendomen för att vara ett litet barn igen!

1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89....

Fibonaccis talföljd. Men hur länge ska man hålla på egentligen??

Jävla snorungar!

Nu blev jag på riktigt arg. Ett gäng killar gick förbi på vägen utanför när jag stod på balkongen. Eftersom det är snö ute hade en av killarna en snöboll i handen. De stannade nästan framför mig nere på vägen och det är som ett förrådshus snett nedanför, därbakom stod de. Sen sulade killen snöbollen på granntantens fönsterruta och grabbarna gömde sig bakom huset så de inte skulle bli sedda. Sen garvade de och gick vidare. Så sjukt dålig stil. Tänk om rutan pajat. Jävla snorungar säger jag bara.

SNÖ!!!

Det har snöat! Och snön stannade kvar på marken! Och jag halkade nästan omkull när jag skulle gå och handla i mina gjympaskor! Så underbart att vinterna snart är här på riktigt!


Min nya favorit!


19 november - Elisabeths namnsdag!

Elisabet (Elisabeth, Elizabeth med flera stavningar) är ett kvinnonamn med hebreiskt ursprung (Elisheba) som betyder ’Gud är fullkomlighet’ även 'Gud är min ed'. Erzsébet är det ungerska formen av namnet. Elisabet är ett av de allra vanligaste kvinnonamnen i Sverige, för närvarande på andra plats efter Maria, om man räknar även dem som har namnet som andranamn. Populariteten som tilltalsnamn avtar, och i mitten av 1990-talet föll namnet ut ur topp 100-listan. Den 31 december 2005 fanns det totalt 363 620 personer i Sverige med namnet Elisabet/Elisabeth/Elizabeth varav 32 791 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 2 251 flickor i Sverige namnet, varav 45 fick det som tilltalsnamn. Många i Sverige som heter detta namn har Bettan eller Bett som smeknamn.

 Namnsdag: 19 november (sedan medeltiden, efter Elisabeth av Thüringen)

Personer med namnet Elisabeth/Elisabet 
* Elisabet I av England
* Elizabeth II – Englands nuvarande drottning
* Elisabet av Ryssland
* Elisabet av Thüringen - helgon, lantgrevinna
* Elisabet (biblisk person), Johannes Döparens mor
* Elisabeth Andreassen – norsk sångare
* Elisabeth Aronson – svensk författare
* Elizabeth Báthory - ungersk grevinna och sadist
* Elizabeth Bowes-Lyon – engelsk drottning
* Elisabeth av Bayern – belgisk drottning
* Elisabet, drottning av Böhmen
* Elisabet Farnese – spansk drottning
* Elisabeth Holm – svensk politiker och statsråd
* Elisabet av Holstein – trolovad med Håkan Magnusson av Norge
* Elisabeth Killander – svensk sjuksköterska
* Elisabeth Ljunggren - simmare
* Elizabeth Taylor - skådespelare
* Elisabeth Söderström – svensk konsertsångare
* Madame Élisabeth – fransk prinsessa
* Elisabet av Valois – spansk drottning
* Elisabet Vasa – svensk prinsessa
* Elisabet av Wied – rumänsk drottning
* Elisabet, kejsarinna av Österrike
* Elisabet av Österrike – dansk, norsk och svensk drottning

Och självklart Elisabeth Bergstrand - den vackra, smart och oerhört diplomatiska engagerade studenten och scouten!!
Och Elisabeth Petersson - landetbon som är så storstad att det inte finns.
Och Elisabeth Ågren - min gruppkamrat som inte riktigt bestämt sig för om hon gillar skogen och alla dess insekter eller inte ;-)

Källa till mångt och mycket: http://sv.wikipedia.org/wiki/Elisabeth

En sån dag...


http://store.badtastebears.com/

Observationer på tunnelbanan

1) Fullgubben som ska försöka prata med alla. "Atombomber kan de bygga, men inte fan kan de stoppa regnet. Vad är det för värld vi lever i?"

2) Alla unga som pratar i telefon. Och självklart högt och ljudligt! Om nån som käkade nitroglycerin. Om nån sportfåne som inte gjort så bra ifrån sig på sista tiden. Om nån som skulle hyvla av någon annan genom att dissa får att han hade liten snopp.

3) Fyra medelålders tanter som sitter i samma sektion djupt insjunkna i varsin bok. De verkade inte känna varandra, men vad vet jag, jag satt ju i telefon som alla andra halvunga!

4) Ungen som högt och tydligt berättar om sin dag i skolan och sen ställer sådär jobbiga frågor, så föräldern måste svara  på hemspråket för att slippa skämmas.

5) Nu kommer jag säkert få skit av någon, men med tanke på min bakgrund skiter jag i och kör ändå! Förortsungarna som hittat någons nummer och ringer och trackas. Tjejerna ringer killar och killarna ringer tjejer. Man kan ju inte ringa folk av samma kön, det går ju inte. Sen trycker man den hemliga koden så det inte syns vilket nummer man ringer från. Klassiker! Redan när jag var ung. Fast då ringde man från fast telefon till en annan fast telefon. Mest frekvent förekommande under tjejmiddagarna i femman.

6) Ungdomen som med stora lurar spelar musik så hela vagnen hör. Gärna med mycket bas och trummor. Typ rock.

En sak är säker, det händer alltid spännande saker på tuben, om man orkar se sig omkring! ;-)

Självdiciplin och spärrar

Jo, men visst saknar man spärrar ibland, men allt som oftast finns de där. Som när man inte trampar på killens tråd från de trasiga byxorna så han snubblar. Vore sjukt kul, men det vore jobbigt att ta konflikten efteråt... Eller som att inte dran ner byxorna på fjortisen framför i rulltrappan. Hade också varit galet roligt. Han fick ju gå och hålla i byxorna för att de inte skulle ramla av av sig själva.

Jag förstår inte riktigt när man har byxorna i knävecken... På riktigt... Jag förstår att man inte vill ha byxorna i armhålorna och att det är skönt med lite luft runt rumpan. Men att ha brallorna så långt nere, då han man lika gärna gå i kallingar och knästrumpor!

Haha! Hajar du?

BÄTTRE ÄN EN EXPERT PÅ HAJAR HAJAR HAJAR HAJAR HAJAR HAJAR HAJAR DU?