Vem ska göra jobbet?

Invånare i Sverige: 8.100.000

Över 65 år: 1.000.000
Kvar att arbeta: 7.100.000

 

Under 18 år: 2.900.000
Kvar att arbeta: 4.200.000

 

På semester: 350.000
Kvar att arbeta: 3.850.000

 

Statligt anställda: 850.000
Kvar att arbeta: 3.000.000

 

I militär tjänst: 550.000
Kvar att arbeta: 2.450.000

 

Kommunalt anställda: 750.000
Kvar att arbeta: 1.700.000

 

Sjukskrivna: 700.000
Kvar att arbeta: 1.000.000

 

Arbetsovilliga: 994.800
Kvar att arbeta: 5.200

 

I fängelse: 5.198
Kvar att arbeta: 2

 

Det är du och jag ? och jag är trött!


Lättat hjärta och 18 dagar kvar

Tänk hur skönt det är att konna lätta sitt hjärta för någon säker person. Extra skönt att kunna prata med den det berör. Lite svårare var det i och med at jag inte kan prata om saker, framför allt inte med folk det faktiskt berör. Inte en stor sak i grund och botten, men det hade kunnat slå så fel. Nu behöver jag inte känna mig elak och dum som inte säger något. Så lättad. Tack för att du finns och lyssnar!

18 dagar kvar till KOLLO!!! Ska bli grymt skönt! Jobbigt på sitt sätt, men det går ju alltid att få besök! Eller brev... Men jag kommer kunna kolla nätet ibland och telefonen kommer ligga på rummet hela dagarna, såvida jag inte är ledig. Jag finns, men bara på låtsas! ;o)

Så, räkna inte med att jag finns, men försök gärna...

Puss och kram

Barn är underbara - Tjuvlyssnat.se

En mamma och pappa ~35 sitter med sina två barn ~2 och ~5. De har nästan ätit klart.
Pojke ~5 (drar i mammans ärm och pekar mot bollhavet): Mamma, jag är klar. Mamma? Får jag bolla?
Mamman: Ja, men vi ska snart gå.
Pojken: Pappa får hämta mig sen.
Mamman: Ja. Skynda så du hinner.
Pojken (springer iväg mot bollhavet men kommer tillbaka efter halva vägen): Mamma, tänk om pappa glömmer mig igen?
Mamman: Igen?
Pappan ser besvärad ut.
Mamman: Är det sant? Har du glömt din egen son här?
När pappan inte svarar så tar mamman barnen och stormar ut. Pappan lommar skamset ut efter en stund.

---

En pappa har varit och betalat och ger en godisklubba till sin dotter ~5 som stått och väntat vid utgången.
Dottern: Hade de bara gröna klubbor?
Pappan: Ja?
Dottern: Men hade de inga rosa klubbor?
Pappan (allvarligt): Nej, till småflickor hade de bara gröna klubbor. Till småpojkar fanns det rosa.
Dottern (besviket): Jaha?
Dottern följer sakta efter pappan ut ur restaurangen.

---

Det är dimmigt. Helt plötsligt hamnar planet i en luftgrop, som varar i några svindlande sekunder. När allt är normalt igen sitter alla passagerare och är smått chockade. En pojke ~6 hoppar snabbt ur sitt säte och springer fram till cockpit-dörren.
Pojken (mycket argt): HUR FAN KÖR DU EGENTLIGEN?!
Ett fniss sprider sig i planet.

---

Flicka ~7: Titta, det är öl!
Flickan pekar på en trave med 6-packsöl.
Mormor: Nej, det är soppa.
Flickan: Nej, det är öl!
Mormor: Nu får du inte umgås med din pappa mer! Det är soppa! Så, vad ska vi ha för godis?
---

En man ~35 sitter med sin son ~6 i ett tvåsitssäte under en tågfärd och svarar på sonens frågor om allt mellan himmel och jord. Då sonen pratar ganska högt, sprider hans spontana observationer av vardagliga ting glädje åt hela vagnen som sitter och tjyvlyssnar. Fadern svarar pedagogiskt om än i lite mer dämpad ton på frågorna innan han i ett försök att blidka sin son räcker över en barnbok som sonen börjar bläddra i.
Sonen (efter ett tag): Pappa jag måste gå på toa.
Pappan: Ja, lägg boken i fickan där så hänger jag med dig.
Sonen (sitter kvar och tittar frågande på boken): Pappa, hur pausar man?

---

En tant ~70 kliver på bussen. Hon spanar in människorna runtomkring, går fram till ett litet barn ~7 och pekar samtidigt på en punkare ~18.
Tanten (halvskriker): Passa dig lilla flicka, om du inte borstar tänderna så äter han upp dig!

Kollosommar, här kommer jag!

Rikgit skönt att ha kollat in ledarna och gården. 28 dagar kvar till sommarens höjdpunkt! Ska bli riktigt skönt att koppla bort världen och hamna på min kollogård lååångt ute i skogen. Då kan jag ta tag i sånt jag verkligen vill. Prata med folk jag vill prata med och inte ha dåligt samvete om jag råkar missa någon. Ska bli skönt, Laddad och klar, Kan åka direkt, om det gick. Ska bara göra klart massa tråkiga saker först. typ skriva tenta och plugga och sånt.. Men efter sommaren hoppas jag vara tillbaka, full av energi!

Helgen och framtiden typ

30 dagar kvar till solen, barnen och äventyren! Okej, men än 30 dagar till barnen, men de vuxna kan klassas som barn rätt ofta. KOLLO! Grymt kul ska det bli. Mysiog gård, underbara människor och förhoppningsvis mest shortsvänligt väder.


Annars vet jag verkligen inte alls vad som ska stå. Att jag blivit förkyld i smyg? Att jag ska jobba imorgon oxå? Att det är tjafs med brorsan igen? Att vi ska ut och hajka per cykel i helgen? Inte vet jag vad jag ska skriva, men nu kan jag ju inte skriva fler konstiga frågor som inte behöver svar, för då kommer snart folk i vita rockar och kramasigsjälvtröja och hämtar mig.

Förresten är jag antagligen inte helt sund. Köpte en tidning idag för nästan 70spänn. Om SPRÅK... Visste du att sydsamiskan är på väg tillbaka? Och att något infödingspråk i Kanada dog med en typ 70årig tant? Nej, för du läser noig normala nyheter och inte mongogrejjer som ingen bryr sig om om de inte är lite unika.

Fast... vem vill vara normal?

Fler smsfrågor till 118100, med svar!

Varför luktar bajs illa?
Att vi uppfattar bajslukt som äcklig är helt enkelt en fråga om överlevnad. Att äta bajs är inte nyttigt, det ör inte bara näringsfattigt utan kan också sprida sjukdomar.



Sen skickade jag fler mer avancerade frågor som jag inte fått svar på. Men kanske innan imorgon!

Bitter, besviken, misslyckad?

Frågar jag mig blir svaret ja, men inte om man ringer till Örebro och behöver prata med en sjukt bra människa. Min lilla gumma, vet inte hur jag skulle klara mig utan. Du får mig alltid att le tillslut. De hjälper mig att se (konstiga) positiva saker. Vad gjorde jag utan dig? Saknar dig så sjukt mycket, men du är ju bara ett samtal bort. Masssssssssssa mysiga varma och kärleksfulla kramar!

Nej, hissen går nog ända upp, men den gungar en del i sidled på vägen. Vet inte alls hur jag tänker eller funderar just nu...



Nu kan man skicka frågor till 118100 via sms. Var ju tvungen att prova, så jag skickade såklart:

"VIlken är meningen med livet?"

Döm om min förvåning när jag faktiskt fick ett riktigt svar, blixtsnabbt. Hur gick det till. Blev nästan rädd. Men svaret löd hur som helst:
"Det finns många olika tankar om meningen med livet, både religiösa och vetenskapliga. Vad du än väljer att tro på gäller det att se på det hela som något positivt och göra det bästa av det."


Sjukt att tekniken kan komma med ett så passande svar. Nu måste jag sova, ska jobba imorgon klockan 8 i Skogås. Sen blir det skiva på kvällen. Får se om det blir ett antikt lakan, flipflops och en krans eller hur det nu blir.

Nicka och le. Saknar dig gumman. Tack för att du finns! Massa kramar