Bästa jobbet i världen!

Jag har varit hemma i en och en halv vecka nu och känner att jag måsta sprida min kärlek till mitt arbete!

Att vara kolloledare:
Du går upp strax innan barnen ska väckas. Du väcker alla kärleksfullt eller med kastrullock, lite upp till dig och dagsformen. Du samlas med barnen och pratar om något kul, kanske om hur natten varit. Ni äter fukost ihop och samtalar om diverse ibland konstiga saker. Barn är ju som barn är. Du har ett kort möte med dina kollegor under frukosten och beslutar/informerar om vad som händer fram till lunch. Du informerar barngruppen om vad som ska ske. Du hjälper till och är ett stöd under städningen. I slutat av städningen bedömer du varje rums insats och får dela ut ett grymt pris till dem som vinner. Idag blev det en hink vatten över en ledare. På förmiddagen ska du pyssla med ett gäng samtidigt som ett annat gäng paddlar och ett tredje spelar "Elliboll" på fotbollsplanen.

Innan lunchen är det samling i halvgrupp igen. Ni leker 15 ett par gånger, sen är det dags att gå till bords. Samma procedur som under frukosten, inklusive ledarmöte när ni ser över eftermiddagen. Just det, efter informationen ska alla ledare sätta sig på rad. Någon ledare ska få hinken med vatten över sig. Du har fått veta att du kommer undan, men alla ska sitta där i alla fall. Barnen i det rum som vann går bakom er fram och tillbaka, fram och tillbaka. Ska de inte hälla över din kollega snart? €{€&%¤?\]{€$¤%! Du var visst inte säker! Du fick just en hink med iskallt vatten och en massa kärlek över dig, grattis!

Under eftermiddagen är det paddling för din del. Resten av gruppen är uppe i skogen och plockar blåbär till en paj. Det är rätt soft att paddla, glida runt på sjön i en kanot och finnas tillhands om någon av någon outgrundlig anledning skulle välta. Oftare får du peppa de kanoter som bråkar eller har problem med styrningen. Klockan tre är det frukt och du byter grupp om ska paddla. Middagen går till på samma sätt som lunchen, men den här gången är det inte något hinkutdelning.

På kvällen är det Cluedo och du är en av fem detektiver barnen ska fråga om ledtrådar. Fantastiskt roligt att få klä ut sig och larva sig lite. Det verkar vara väldigt uppskattat. När de kommit fram till att den var kocken, i garaget med ett brännbollsträ är det dags för kvällsfika. Ni sitter på mysigaste stället på kollogården och ser på solnedgången över sjön. Innan det är dags att borsta tänderna samlas hela gruppen för att ha fjädern. Efter att ha hört hur allas dag var är det dags att natta alla och framförallt få dem att vara på sina rum och i sina sängar.

När det där tyst och släckt i alla rum kan du lugnt lägga dig och försöka sova i joursängen. Dina kollegor har haft kvällsmöte när du var uppe och läste saga för några. De håller nu på att röra sig mot sina sängar i ledarboendet. Du lägger huvudet på kudden och hoppas på en lugn natt.

Det som inte kom med var alla konflikter du fick lösa, alla småbus du utsatte andra för och själv blev utsatt för, de spontana vattenkrig som uppstått och mycket, mycket mer.

En dag är inte den andra lik. Även om det under en sommar kommer många barngrupper är de aldrig lika och det är ständigt nya utmaningar och möjligheter. Behöver jag förklara varför mitt sommarjobb är bäst i världen? :)

Jeanne d’Arc

Om du inte har full koll sammanfattar Wikipedia rätt bra: http://sv.wikipedia.org/wiki/Jeanne_d%E2%80%99Arc

En fantastisk filmatisering, från 1999, visades ikväll på tv. Jag är mållös. Jag vet inte vad jag ska säga eller tro. Mållös var det ja... Grym film som tåls att se om igen!

Hade ju massa bra tankar som nu tydligen försvunnit helt, som vanligt när man ska få ner dem i ord... Aja, sånt är livet. Se filmen är allt jag kan skriva just nu. Den överraskade mig helt klart positivt!