Bostadsbrist och nybyggen

Jag, som en del andra, letar aktivt lägenhet. Eller relativt aktivt. Men hur tänker man när man bygger nya hyresrätter och tror att man kan ta 7150kr/månad för en tvåa på 56 kvadrat? Och strax över 10.000 för en (iofs 99 kvadrat) fyra? Vem lägger de summorna varje månad, för att bo i Bagis? Inget illa ment, men innerstan hade jag hajat hyran. Inga problem. Men i södra förorten?

Det är ju mysigt att de bygger nytt, men då får ju fundera på vilka det är som är i störst behov av en lägenhet. Inte oftast den som pröjsar sju papp i månaden för en tvåa...

Nu e jag fan bitter!

Hur tänker de egentligen??

Lyssnade på radio under tågresan hem igår. "Verkligheten" hette programmet och bland annat pratade de med jänkare som registrerade sexbrottslingar. Det var skrämmande. Och polisen var helt övertygad om att det var bra...

De som begått ett sexbrott skulle var 90e dag infinna sig hos polisen för att fotograferas, registrera var de bor och var de jobbar. Flyttar de måste de berätta det. Och flyttar de går polisen ut och knackar dörr för att informera grannarna om vem som flyttat in i området. Ibland skickar de ut lappar till grannarna bara. Men vad står i lappen?

Hej granne!

Nu har ännu en dömd sexförbrytare flyttat in i området, så akta era barn.

MVH
Polisen

Det absolut bästa. Jag trodde det var ett skämt. På Halloween plockar de alla sexförbrytare på en buss och låser in dem hos polisen när ungarna är ute och tigger godis - allt för att inget ska hända.

Men på allvar. Hur tänker de egentligen? Ge folk en andra chans - nej, för har det hänt en gång kommer det hända igen. Skönt att USA är så öppna och tror så gott om folk. Jag blir fan rädd. De litar inte ens på sig själva.  Kul om en ung kille gör bort sig med en yngre tjej. Sen när grabben blir stor och skaffar familj - då ska han hamna på en buss och låsas in under högtiden istöllet för att umgås med famlijen...

Nej, jag tycker om Sverige - så länge inga dumma idéer kommer hit....

Hur ska en kille tolka en tjej:


Hej hopp! ...

Hej hopp!

Jag är i Lund och hälsar på. Sjukt skönt att komma bort från alla måsten och få turista lite. Har gjort Lund shoppingmässigt och dessutom köpt vykort. Borde kanske skriva och skicka dessa innan jag åker hem... Vi får se hur det blir med den saken. Men men. Jag har förvånats i alla fall. Alla trevliga människor. Helt sjukt.

Lilla blyga jag skullebefinna mig på plats 2200. Till en början hittade jag dit själv och var bara fyra minuter sen. Helt otroligt! Pratade per telefon med min skåning hela vägen. Alla borde ha en egen skåning. De gör en glad med sin underbara dialekt. Dessutom kan de hitta på nya ord som låter roliga, och påstå att de betyder något. Helt otroligt. Papphatt! Puss på dig.

Sen var det bordsplacering och jag hamnade med massa läskiga nya människor. Drack snapps som smakade enbärsbarr typ och människorna var inte helt läskiga. En scout, en fröken och ett par trevliga människor till. Intersubjektivitet! (Sara, I know you like it! ) Kvällen fortskred i samma trevliga anda. Så vid fem rullade vi hemåt.

Sammanfattning:
Studentstäder innehåller fler trevliga människor än en normalstad. Så det är fett najs!


Puss och kram från Lund!

En scout är ren i tanke, ord och gärning

En 12årig pojke vet vad som menas med ett rent hjärta. Det är - för att tala på pojkars sätt - att vara "renhårig", att vara svekfri och att icke ha "biavsikter". Förhållandet mellan tanke - ord - gärning. Frestas du att tänka något fult - så dalta inte med den tanken, den kan då växa, bli ett fult ord, en ful gärning. Hugg genast av med ett skarpt "Nej!" som med ett blixtrande svärd! Svordomar, snusk och svineri befattar du dig icke med. Det enda karlaktiga är att kunna säga "Nej!" till sådant. Men det är fegt och omanligt att skria med hopen. - Man hånskrattade åt en liten springpojke: "En sådan liten knatte och dummerjöns blir det inget av i denna världen!" Men pojken svarade: "jag kan i alla fall något som ni inte kan!" - "Vad kan det vara?" - "Hålla mun, så att ingen svordom eller snuskig historia lämnar den!"

(Frithiof Dahlby. Scoutledarhandboken. 1939. Stockholm)




Älgen på sjukhus? Hur tänkte de nu?


Arrangerade om och bytte bakrgundsbild! Nu blev det vackert!