ARBEIT!

Jag har lyckats få ett arbete, i och för sig bara jätte kort, typ fem gånger, men ett arbete som genererar pengar!

Så att ser du någon på stan med illgul jacka som delare ut bonaqua med äppelsmak så är det med stor sannolikhet jag och mina kollegor ;o)

Tack Christine! Men jag fattar inte att du inte tog det själv...

Julkalendrar förr och nu

Alltås, när jag var liten av julkalendern lång, minst 30min per avsnitt. Nu är de knappt tio. Det hinner inte hända något ens. All dramatiken ligger i att det är en ständig cliff-hanger.  HELT VÄRDELÖST!

Försöker få tag på någon av de bra julkalendrarna. Går nästan bra. Min mamma hade tydligen köpt Sunes jul, på DVD, så den finns i alla fall att tillgå.

Årets julkalkender verkar lite konstig. Den innehåller alla delar en bra julkalender ska, men samtidigt är det för korta avsnitt. Det tar nästan längre tid att ladda än att se på den på svts hemsida.

Slutsats:
DET VAR BÄTTRE FÖRR!

Resan till Upplands Väsby och tillbaka

En regnig och blåsig lördagskväll var två flickora på väg till Upplands, skogen, Väsby. Det regnade och det blåste mer än någongin tidigare. Den ena flickan kom från västerort och hette Frida, den andra kom från nästan söderort och hette Elli.

Elli och Frida hade bestämt att de skulle mötas på centralen i relativt god tid innan. När Elli nästan var på centralen ringde Frida och meddelade att pendeltågen bara gick varje halvtimme, så hon skulle bli sen. Fridas nya tåg skulle komma två minuter efter att tåget de skulle åka med hade åkt, därför hoppade Frida av i Karlberg för att hinna med det otroligt bra tåget, mot norra norrland.

När pendeln borde kommit ringde de till varandra och beklagade sig över kylan och insåg vad de skulle lägga pengar på om de blev politiker. Fridas gamla tåg passarade centralen och ännu inget spår av skogståget.  Då plötsligt ljöd det i högtalarna på Karlbergsstation att tåget var fem minuter sent. Fortfarande fanns inte ett tecken på detta på centralstationen.

Äntligen! Plingplong, nu kommer tåget. De 300personerna som stått och trängts på perongen trängde sig nu på tåget.  Alla var på tåget, men det rörde sig fortfarande inte.  Det var fem minuter sent på Centralen när det kom, men när vi klev av i Upplandsväsby var det tion minuter sent, så vi missade bussen vi skulle med.

Tog sight seeing i Väsby, i princip allt var bommat... Bussen kom tillslut och vi kom med. Vi var sist kvar nästan. När vi klivit av gick vi fel på riktigt och dök upp totalt tjugo minuter sent men fortfarande inte sist. De lokalast hade inte hittat taxi, så de var senast!

God mat och trevliga samtal, även om jag dock blev mer skraj för väsby än jag varit innan... :s

Resan hem gick fortare och var trevligare. Vi fick skjuts till Gullmars av Anna och Jocke.  Lussbeullar på sjuelva, lämnade Frida på tvärbanan och åkte tuben en staion för att promenera i nerförsbacke hem till Madagaskar och Julmust!

Thank you, Lord, for the Soda Stream!
Óch åk aldrig till Väsby om du inte måste, och definitivt inte själv!

Julklappsplaner

Vi börjar där man ska, Jag önskar mig
* Gympaskor
* SL-kort
* Garner till att sticka med
* En inne och ute-termometer
* Nya Harry Potter, på svenska
* Block
* Gilmore Girls / Hosue box
* Guitarr Hero!

Men visst är det roligare att göra julklappar än att handla skit som folk ändå bara lägger undan i en garderob. Därför gör jag ljus och stickar halsduk och broderar! Huslig och mysig!

Snart är det jul, måste fortsätta så jag blir klar... :S