Hur man skapar ett nytt parti

 

Vad gör man först?

Jo, man går ut och hintar om att det kanske kommer att ske. Gärna lite hotande, så att de andra partierna blir lite rädda. Få hjälp av media att undersöka om folket skulle rösta på ett sådant parti. I värsta fall måste man även gå ut med vem som är det ”kända ansiktet” i det blivande partiet. (Återkommer till ”kända ansiktet” senare.)

 

Andra steget

Höjdarna måste finnas och matchas ihop. Man behöver ett par olika typer för att ett parti ska lyckas. Som när man ska laga en god soppa, så behöver man lagom av olika kryddor. Det får inte bli för salt eller för sött! Man behöver följande:

 

Känt ansikte: Gärna någon som inte är helt omtyckt i sitt gamla parti. Någon med ganska radikala åsikter inom det område det nya partiet skall ha sina hjärtefrågor. Gärna väljer man då någon som har misslyckats ett par gånger, så att denne kan få tro att den lyckas i alla fall en gång under sin politiska karriär.

 

Basun: Någon som basunerar ut sina åsikter, utan att lyssna på någon annan. Personen ska ha uppfattningen: ”Jag är rätt, ni är fel!” Lite så att det har ju funkat att hämningslöst skrika ut sina åsikter och på så vis få med sig folket, kolla bara på t ex Hitler. Inte för att personen ska bli nästa Hitler, utan för att man behöver någon som i alla väder skriker ut vad han/hon tror att partiet står för.

 

Invandrare: Man behöver också en invandrare som anser sig vara orättvist behandlad av antingen systemet eller landet i sin helhet. På så vis kan man även få invandrarnas röster. Bort med rasismen och alla är lika mycket värda… Ett måste om man ens vill försöka komma in i Riksdagen.

 

Sjuk/fattig/annan det är synd om: För att få medlidande behöver man någon som kan få folks sympatier. Människan bör även vara relativt pratglad och bör tycka om att berätta hur synd det är om honom/henne.

 

Övertygande/lätt manipulativ: Den här människan ska ha visioner. Väldigt stora visioner. Idag Sverige, imorgon Europa och på torsdag världen. Människan bör även sitta på för höga tankar, både om sig själv och det nya partiet. På så vis kan han/hon lättare övertyga partimedlemmarna att det bara är ett steg i rätt riktning att fatta det där viktiga beslutet.

 

Tredje steget:

Bjud in till presskonferens! Alla ska få höra vad ni vill. Låt då i tur och ordning (se ordningen ovan) paritets ”grundare” presentera sig själva och vad partiet vill. Det kan inte misslyckas! Om man har fungerande mickar d.v.s.…

 Fjärde steget:

Inbilla folket att ni är värda att rösta på.

 Sen tog det stopp…

Upp som en sol och ner som en pannkaka!

Fast ni hade väl ganska roligt?

_________________________________________________________________________

Värt att notera att detta kom som en reaktion från min sida när Linda Rosing skulle starta parti innan förra valet... :P


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback