MSN.SE - Tänk vad man kan lära sig!

Ultimata guiden till våra erogena zoner

Det finns många oupptäckta punkter på kroppens erogena landskap. Den brittiska tidningen The Sun har kartlagt samtliga, både på mannen och kvinnan. Läs och lär dig hitta de dolda skatterna. De flesta av oss känner till man- och kvinnokroppens tydligaste erogena zoner. Men visste du att armhålan och naveln också är erogena ställen som kan leda till fördjupad njutning får båda. Här är listan på både kvinnan och mannens ställen värda att ägna lite extra uppmärksamhet.

Det är sexexperten, eller "sexperten", Paula Hall som guidar oss.

Kvinnans källor till njutning

Läpparna
En tydlig och välkänd erogen zon. Här möts massor av nervändar som gör området extra känsligt för beröring. Både kyssar och ord gör som bekant sitt i förspelet, tipsar hon i sin artikel.

Klitoris
Här finns den största samlingen av nervändar på hela den kvinnliga kroppen, vilket gör stället direkt sammankopplat med himmelsk njutning. En given punkt att uppvakta!

Vaginan
Föga förvånande finns även den med på listan. Extra känsligt är slidans främre vägg, där också g-punkten sitter.

Brösten
En favorit både bland män och kvinnor i de flesta fall. Brösten påverkas starkt av hormonella flödet i kvinnokroppen och kan vara olika känsliga för stimulans beroende på tidsperioden. PMS eller mens kan göra dem till förbjudet område.

Bröstvårtor
Även denna del av kvinnans bröst är olika känslig beroende på kroppens hormonella status. Är det läge för stimulans passar kyssar, smek och kanske försiktiga små nyp utmärkt som humörförstärkande åtgärder.

Hals och nacke
Huden på halsen i nackens hårfäste är extra känslig för beröring. Området känns intimt och en kyss eller en smekning här ger oftast trevliga vibbar i resten av kroppen.

Naveln
Naveln, eller livets knapp, är ofta ett bortglömt område. En försiktig och ödmjuk uppmärksamhet riktad mot området skickar signaler nedåt mot genitalierna, fortsätter Paula Hall.

Höfter
En öm smekning längs höfternas kurvor får de flesta kvinnor att känna sig extra feminina.

Insidan av låren
Här finns nerver som sträcker sig ända in mot könsorganet och klitoris. Retfulla smekningar från knäna och uppåt/inåt är extra upphetsande.

Vristerna och handflatorna
Här är huden också extra tunn och därför känslig för beröring. Ett pekfinger som gör cirklar i en handflata uppfattas som eggande och som en förklädd förfrågan på något annat, menar artikelförfattaren.

Amrhålorna
Ömma kyssar i en (kanske välrakad och väldoftande) armhåla sänder signaler till hela kroppen. Men var försiktig om du bär deodorant, det kan få obehagliga konsekvenser i hans mun om det är en för stark och antipersperant produkt du har på dig, avslutar hon,

Hans erogena zoner

Penis
En självskriven kandidat på listan. Men alla män har sina preferenser när det gäller favorittypen av smekningar och beröring. Ta reda på vad din partner tycker mest om, och utforska er njutning tillsammans.

Pungen
Många män tycker om att få pungen smekt eller omhållen under sexakten. Här gäller det att han litar på dig och inte spänner sig av oro för att du ska knipa till för hårt, skriver Paula Hall i artikeln.

Området mellan anus och pung
Här kan prostatan stimuleras med rätt teknik. Massa nerver löper igenom området och gör det superkänsligt för smek och beröring.

Lårens insida
Precis som på kvinnan är mannen känslig för smekningar på lårens insidor. Bygg upp förväntningarna på vad som komma skall genom att börja vid knäna och jobba dig uppåt, tipsar Paula Hall.

Magen
Området från naveln och nedåt är ett toppenställe att dröja kvar på om du vill skapa upphetsning.

Bröstet
Artikelförfattaren menar att det inte bara är fysiskt upphetsande för en man att bli smekt på bröstet. Även hans mentala tillstånd får en boost, eftersom du bekräftar hans manlighet menar hon.

Bröstvårtor
Glöm inte mannens bröstvårtor, de är lika känsliga som kvinnans!

Fingrar och tår
Både tår och fingrar är känsliga för beröring. Att försiktigt suga eller slicka på dem brukar uppskattas av de flesta männen (så länge händer och fötter är rena).

Källa: http://sex.msn.se/msn_sr_article.aspx?articleID=6358&categID=84

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback